V četrtek, 14. 3. 2019, so učenci 2. VIO sodelovali na prireditvi ob zaključku bralne značke za odrasle, v Domu starostnikov Črneče. Skupaj s pisateljema Tonetom Partljičem in Andrejem Makucem smo razmišljali o pomenu branja in bralni kulturi. Strinjali smo se, da je branje za možgane enako pomembno, kot telovadba za telo in da je zelo majhna razlika med nekom, ki ne zna brati in nekom, ki ne želi brati. Rezultat obojega je neznanje.

Preberite več: Zaključek bralne značke za odrasle

V petek, 30. 3. 2018, so nas obiskali člani iz doma starostnikov Črneče. Povedali so nam, kako so v svojih šolskih letih pisali, s čim so pisali in kam so pisali. Nato smo se razdelili v skupine in s pomočjo članov iz doma starostnikov napisali nekaj lepih povedi. Končane izdelke smo obesili na tablo. Tako smo izvedeli, kako so včasih pisali in se že veselimo naslednjega druženja z njimi.

Lara Poročnik 5.a

V petek, 10. novembra 2017, smo gostili oskrbovance Doma starejših občanov Črneče. Skupaj smo preživeli prijetno popoldne. Gospa, ki je v domu zaposlena, nam je povedala, da starejši ljudje pogosto zbolevajo za demenco. To je bolezen, ko ima starejši človek težave s spominom, ko bolezen napreduje, pa včasih niti svojih bližnjih ne prepozna in se težko znajde v prostoru. Takšni ljudje se počutijo izgubljene, zbegane in nemočne. Pogosto so tudi napeti in slabe volje.

Preberite več: Šivanje odejic

V petek, 1. decembra smo s sošolci odšli v Dom starostnikov Črneče. Povabili so nas peči piškote. Ko smo prišli, smo se razdelili v skupine. V vsaki skupini je bilo nekaj starejših ljudi in nekaj učencev. Delali smo različne piškote: zvezdice, lunice, jelenčke in še veliko drugih oblik.

Preberite več: Peka piškotov

V sredo smo se učenci odpravili v dom za ostarele, ličkati koruzo. Koruza se je ličkala pred vhodom na toplem soncu. Koruzo so nadevali na tla in smo začeli. Pomagali smo starejšim pri odlaganju koruze v zaboje, ki so jih ves čas nosili na prikolico. Na koncu smo se še posladkal, popili sok in počistili za sabo.

Preberite več: Ličkanje koruze

Več prispevkov

VARNO V ŠOLI

PRIPOROČILA V ČASU EPIDEMIJE

POSKRBIMO ZA SVOJE DOBRO POČUTJE

KER POGOVOR DAJE MOČ

ŠOLA NA DALJAVO

TOM TELEFON

POUK NA DALJAVO - NE POZABI

PROJEKT POGUM

Opozarjanje na šolo AMD Dravograd

ZADNJE SLIKE

PRIJAVA