Select menu item

KULTURNI DAN DEVETOŠOLCEV V MARIBOR

18. februarja 2022 smo devetošolcem OŠ Dravograd v okviru KULTURNEGA DNE organizirali strokovno ekskurzijo v Maribor z ogledom muzikala v angleškem jeziku.

Najprej smo se sprehodili po mestu Maribor ter imeli uro in pol strokovnega vodenja po mestu. Sledil je prigrizek v McDonald’su, za poslastico pa še uživanje v muzikalu, glasbeno-plesni predstavi, FIGAROVA SVATBA v angleškem jeziku na II. Gimaziji Maribor.

Figarova svatba je mladostna, glasbena predelava nekoč najbolj revolucionarne komedije v svetovni literaturi. Predstava traja dve uri in pol z odmorom, a obe dejanji minita kot bi trenil in sta nedvomno popestritev pouka angleškega jezika in glasbene umetnosti.

»Jezik muzikala je sodobna angleščina, začinjena z ravno pravo mero španskega temperamenta in francoske elegance. Muzikal ponuja pester vpogled v zgodovino glasbe, kakor tudi v sodobno popularno glasbo. Pojavljajo se kreativne kombinacije klasične glasbe z baročno navdahnjenimi uspešnicami iz osemdesetih let, glasbena dela iz klasičnih muzikalov, kot tudi rock’n’roll, španski ritmi flamenka ter sodobni pop.« (Vir: http://www.est.si/figarova-svatba/, marec 2022).

Utrinke s predstave Figarova svatba lahko najdete na uradni spletni strani EST:

http://www.est.si/

Figarova svatba, uradni napovednik:

https://www.youtube.com/watch?v=lJaChNVrwwY

Zapisala: Silvija Ravnikar

O avtorju
Dostopnost