Select menu item

Kulturni dan devetošolcev v LJUBLJANI

Kulturni dan devetošolcev v LJUBLJANI

Vse je enkrat prvič in letos je bilo prvič, da so učenci devetih razredov lahko spremljali dobro glasbo, ples, izvirne scenske postavitve in bogate kostume igralcev in pevcev v muzikalu Figarova svatba v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Pravijo, da so uživali, da so bili navdušeni in da bi lahko kaj takšnega še večkrat ponovili.

EST (English Student Theatre) II. Gimnazije Maribor imajo predstave sicer v amfiteatru svoje gimnazije, z nekaj predstavami pa gostujejo tudi v Cankarjevem domu. Tako so prejšnji ponedeljek, torek in sredo tam gostovali s po dvema predstavama na dan. Tudi na našo sredo je bila dvorana napolnjena do zadnjega sedeža.

Muzikal smo spremljali v popoldanskih urah, pred tem pa smo si z vodičem ogledali še stari mestni trg našega glavnega mesta Ljubljane in se okrepčali v McDonald’s-u.

Tukaj si lahko ogledate nekaj mnenj in foto utrinkov z naše ekskurzije:

Cel dan je bil super, ogled Ljubljane je bil neverjeten. Predstava pa še bolj. Nikoli prej še nisme gledala muzikala, ampak mislim, da bi jih morala še več. Vsi igralci so se res potrudili in dobro odigrali. Definitivno bom šla muzikal gledat še enkrat. (Pia)

Kos smo v sredo 18. 1. 2023 odšli v Ljubljano, smo se imeli zelo lepo. Všeč mi je bila predstava Figarova svatba in ogled stare Ljubljane. Sprehodili smo se po Prešernovem trgu do mestne hiše. Pot smo zaključili na Kongresnem trgu, kjer smo se napotili v Cankarjev dom. Tam smo si ogledali muzikal. (Filip)

V sredo 18. 1. 2023 smo se devetošolci odpravili v Ljubljano. Ob 11. uri smo imeli odhod izpred Traberg centra. Najprej smo odšli v McDonald’s. pohod po Ljubljani ni bil ravno najboljši, saj je deževalo. Ob 17. uri smo v Cankarjevem domu že gledali muzikal Figarova svatba. Najprej mi je bilo dolgočasno, a proti koncu mi je bilo vedno bolj všeč in zanimivo. Mislim, da so se igralci zelo dobro odrezali. Domov smo prišli okrog 22. ure. Dan mi je bil zelo všeč. (Naja K.)

V sredo smo se ob 11. uri odpravili na izlet v Ljubljano. Najprej smo šli v McDonald’s, potem pa smo imeli voden ogled po Ljubljani, za konec pa najboljši del izleta, muzikal v Cankarjevem domu. Muzikal je potekal v Linhartovi dvorani, trajal pa je 2 uri z 10-minutnim odmorom. Najprej sem mislila, da bo dolgočasno, saj sem bila prvič na muzikalu, na koncu pa sem zelo uživala. Ogledali smo si muzikal Figarova svatba, imela je srečen konec. Celoten izlet mi je bil zelo všeč, super družba, super dan, edino z vremenom nismo imeli sreče. Vse to bi lahko še večkrat ponovili. Zelo smo uživali. (Naja S.)

V sredo smo se ob 11. uri odpravili v glavno mesto Slovenije. Pot je bila dolga zaradi zasneženih cest. Ko smo končno prispeli v Ljubljano, smo se takoj okrepčali s hitro hrano McDonald’s-a. Bilo je dobro, a zelo nezdravo. Za tem smo se s polnimi trebuščki odpravili na potep po Prešernovem trgu. Ogledali smo si tromostovje in zaradi slabega vremena in mrazu prej odšli v topel Cankarjev dom, kjer smo komaj dočakali Figarovo svatbo. Svatba je takoj minila in po dobrih dveh urah smo se utrujeni odpravili nazaj na Koroško. Bilo je super in nepozabno!

(Janik)

Sredin izlet v Ljubljano mi je bil zelo všeč. Zjutraj sem lahko pozneje vstala, zato mi je bilo še bolj všeč. Štartali smo ob 11. uri. Ko smo prišli v Ljubljano, smo najprej šli v McDonald’s. potem nas je čakal ogled Ljubljane. Čeprav je deževalo, smo uživali in izvedeli veliko novega. Sledil je muzikal, ki je bil čisto po mojem okusu. Zelo všeč mi je bilo tudi to, da smo med muzikalom imeli 10minutni odmor. Po predstavi smo se odpravili domov. Pot je hitro minila. Izlet mi je bil zelo všeč. (Ajda G.)

Muzikal mi je bil zelo, zelo všeč. Nastopajoči so razločno govorili svoj dialekt in krasno peli. Zgodba je bila zanimiva, lepa in napeta. (Zala)

V sredo smo se odpravili v Ljubljano muzikal z naslovom Figarova svatba. Pred muzikalom smo se odpravili na ogled po Ljubljani. Vodič je bil zelo zabaven in smešen. Zelo sem se zabavala in smejala. Muzikal mi je bil zelo všeč, saj so igralci vse zelo lepo uprizorili. Glasba mi je bila zelo všeč, saj je bila pravilno izbrana za določen del v muzikalu. Moj najljubši igralec je bil Figaro, saj je lep in ima smisel za igranje. Figarovo svatbo bi si želela še enkrat ogledati, saj je zelo zanimiva. (Alja)

Bilo je zelo fajn, sicer je začelo deževati, drugače pa je bilo super. (Jakob)

Kulturni dan v Ljubljano mi je bil zelo všeč. Najbolj všeč mi je bila Figarova svatba, najmanj pa ogled Ljubljane. (Katarina, Špela)

Muzikal mi je bil zelo všeč. Nastopajoči so imeli zelo lepe glasove. Figaro mi je bi zelo lep. Figarova svatba je bila zelo lepa in zanimiva predstava. (Žana)

V sredo smo se odpravili v Ljubljano na muzikal Figarova svatba. Pred muzikalom smo se odpravili še malo pogledat Ljubljano. Vodil nas je vodič, ki je bil zelo zanimiv in smo se vsi lahko kaj novega naučili. Končno pa je nastopil čas za Figarovo svatbo. Muzikal mi je bil res zelo všeč, petje, scena in vse ostalo. Cel dan sem se imela super in vesela sem, da smo lahko to doživeli.

(Barbara)

V sredo smo se odpravili v Ljubljano, kjer smo si ogledali Figarovo svatbo v Cankarjevem domu. Med muzikalom sem zelo uživala, res mi je bila všeč. Všeč mi je bil tudi sprehod oz. spoznavanje Ljubljane. Upam, da bom imela še kakšno možnost, da si bom ogledala muzikal še enkrat.

(Nina S.)

Kos smo prišli v Ljubljano, mi je bilo najprej dolgočasno, ko smo morali malo počakati. Predstava se mi je zdela zelo dobra. Poleg predstave mi je bila najboljša tudi pot domov. (Jan)

Če vas zanima kaj več o EST (English Student Theatre) II. Gimnazije Maribor in njihovih predstavah je tukaj še povezava:

https://est.si/

 

in o muzikalu Figarova svatba:

https://est.si/figarova-svatba/

Zapisala: Silvija Ravnikar

O avtorju
Dostopnost