Select menu item

Moja rodna domovina

Moja rodna domovina

Podelitev nagrad v Ljubljani

20. aprila 2023 smo se nekateri zbudili z nasmeškom na ustih, saj enkrat za spremembo nismo imeli navadnega pouka. Ob sedmih zjutraj smo se s kombijem odpravili o v Ljubljano, kjer je bila organizirana svečana podelitev nagrad natečaja Moja rodna domovina. Na poti smo se ustavili na Trojanah.

Ko smo prispeli, so nas sprejeli na Osnovni šoli Vič. Po uvodnem pozdravu in kratkem programu so nas postregli s šolskim kosilom.

Nagrajenci, mentorji in predstavniki šol smo pot nadaljevali z ogledom Ljubljane. Skozi ves dan je bilo vzdušje zelo sproščeno. Ogledovali smo si razne znane stavbe, ulice in znamenitosti. Ogled smo zaključili z vožnjo z ladjico po Ljubljanici.

Po ogledu smo se z mestnim avtobusom odpeljali na Gospodarsko razstavišče. Odpravili smo se v Festivalno dvorano, kjer je bila organizirana podelitev nagrad.

Program je bil zelo zabaven in vsi prisotni smo se nasmejali. Učenci šole Dravograd na literarnem natečaju sodelujemo že 15 let oziroma od samega začetka, zato nam je bila dodeljena posebna častna naloga. Publiki iz vse Slovenije smo kratko predstavili naš kraj, našo šolo in seveda naše narečje. Nastopili smo Neža Golob, Ožbej Pavlič in Mai Krenk. Neža je predstavila našo šolo, Mai je zaigral na kitaro in ob igranju tudi zapel, Ožbej pa je v pravi koroščini opisal našo pot do Ljublane. To je bilo smeha … Poželi smo bučen aplavz. Pot smo končali z mirno vožnjo domov, manjkala pa seveda ni dobra malice iz bližnjega fast fooda.

Ožbej Pavlič in Mai Krenk,

učiteljici Marijana in Darja

O avtorju
Dostopnost