Select menu item

Šolskemu letu v slovo

Šolskemu letu v slovo

Gospodar čas je spet pretočil ure, dneve, tedne in mesece šolskega leta, da so zdrsele mimo kakor zrnca peska v peščeni uri. Ta pa se že pretakajo skozi prste otrok nekje na plaži, peskovniku ….

V mislih z njimi večkrat pomislim, kot marsikdo od odraslih; naj si privoščijo še veliko brezskrbnih neobremenjenih počitnic, saj jih naš gospodar čas zelo skopo odmerja v človeškem življenju.

Zadnji dan šolskega leta je bil za vse na OŠ Trbonje prav poseben, močno drugačen in poln presenečenj.

Za vse se moramo zahvaliti gasilcem v našem kraju, saj so nam pričarali nepozabne trenutke.

Že od zgodnjega dopoldneva so se lahko otroci zabavali na napihljivih igralih, ki so v zgodnjih urah »zrasla« na zelenici za šolo. Pogled nanje je otrokom jemal sapo in prižigal iskrice v očeh. Ob zvokih glasbe iz zvočnika, so se z največjim veseljem odbijali od napihljive ponjave, se dričali po napihljivem toboganu ali plezali po igralu.

Sledilo je drugo presenečenje, saj so med nas prišli poveljnik gasilcev g. Janez Kuster, ga. Silva in ga. Anica. Spretno in hitro so se obrnili in nam pričarali slasten prigrizek, za kar si zaslužijo resnično vso pohvalo in zahvalo.

Za konec pa nas je z lepimi besedami na počitnice in dopust pospremil naš g. župan g. Preksavec.

Da pa se je dan končal malo bolj po šolsko, smo spet poskrbele učiteljice in učitelj z organiziranjem vodnih iger. Otroci so uživali do zadnjega trenutka v objemu šole.

Dragi otroci, starši in vsi sodelavci, odpočijte si, naberite si novih moči, naj bodo vaše poti varne, da se v novem šolskem letu zopet snidemo.

Vesna Šmon

O avtorju
Dostopnost