Select menu item

Akcija zbiranja hrane za mačke

Akcija zbiranja hrane za mačke

Ker je 4.10. Svetovni dan živali in ker je vse preveč zapuščenih, oziroma zavrženih živali, kljub dobri ozaveščenosti ljudi, smo se na naši šoli Neznanih talcev Dravograd odločili, da v sodelovanju z DPMŽ Koroške organiziramo akcijo zbiranja hrane za zapuščene mačke.

Dpmž Koroške je prostovoljno društvo, ki z dušo in telesom skrbi za te nebogljene živali.Pri DPMŽ Koroške si želijo predvsem to, da bi nikogaršnje živali, naj gre za zavržene ali zapuščene, našle svoj prostor pod soncem, kot enakovredni družinski člani pri odgovornih posvojiteljih. Trudijo se, da delajo na osveščanju ljudi, da si vsako živo bitje zasluži ne samo pravico do življenja, temveč čudovito življenje, polno ljubezni, ne glede na njeno preteklost, starost, hibo in barvo.

Ker na mladih svet stoji, je prav, da začnemo ozaveščati že pri najmlajših in tega se na naši šoli dodobra zavedamo. Rada bi se iz srca zahvalila staršem in  učencem centralne šole in podružničnih šol, da ste pokazali veliko mero srčnosti, saj smo zbrali res ogromno hrane in vsi skupaj spet pokazali, da dobrodelnost ne pozna meja.

Mentorica, Nadja Sep

O avtorju
Dostopnost