Select menu item

Solidarnost ob poplavah

SUBVENCIJA ŠOLSKE PREHRANE ZA PRIZADETE V POPLAVAH OZIROMA ZEMELJSKIH PLAZOVIH

Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP (Uradni list RS, št. 95/23) v 36. členu določa, da imajo učenci ne glede na 14. člen Zakona o šolski prehrani in 25. člen Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev ter višino že dodeljene subvencije na podlagi Odločbe o izredni socialni pomoči pravico do subvencije malice in kosila v višini cene malice oziroma kosila za obdobje do 31. decembra 2023.

Za uveljavitev subvencije morate starši:

  • Na Centru za socialno delo zaprositi, najkasneje do 31. 12. 2023, za Odločbo o izredni denarni socialni pomoči zaradi škode, ki vam je nastala zaradi poplav oziroma zemeljskih plazov na podlagi 38. člena Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 – ZIUOPZP.
  • V kolikor ste s Centra za socialno delo že prejeli Odločbo o izredni socialni pomoči, ki jo je CSD izdal v mesecu avgustu, bodite pozorni, da je iz zapisa v izreku ali obrazložitvi razvidno, da gre za upravičenost do izredne denarne socialne pomoči za sanacijo po poplavah oziroma zemeljskih plazovih v avgustu 2023.
  • Ko s strani Centra za socialno delo prejmete Odločbo o izredni denarni socialni pomoči izpolnite Vlogo za uveljavljanje pravice do subvencioniranja malice in kosila na podlagi zakona o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023 (ZIUOPZP).
  • Na šolo prinesite ali pošljite izpolnjeno vlogo in ji kot prilogo priložite kopijo Odločbe o izredni denarni socialni pomoči.
  • Po oddaji vloge in odločbe vam bomo izstavili poračun že plačane malice in kosila in vam plačane malice in kosila od 1. septembra naprej knjižili kot dobroimetje do porabe teh sredstev. Subvencije pred prejemom Odločbe o izredni denarni socialni pomoči ne moremo urediti, ker za to nimamo pravne podlage.

Povezava na Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov iz avgusta 2023

O avtorju
Dostopnost