Select menu item

USPEŠNA EVAKUACIJA V MESECU POŽARNE VARNOSTI

USPEŠNA EVAKUACIJA V MESECU POŽARNE VARNOSTI

Mesec oktober je mesec požarne varnosti, zato smo se v šoli pogovarjali o varnosti pred potresom, požarom in drugimi naravnimi nesrečami, o evakuaciji pa le toliko, kaj to pomeni.

V četrtek, 26. 10. 2023, smo imeli evakuacijsko vajo. Najprej smo 3. uro vsi odšli k pouku, čez 15 minut pa je zazvonil alarm za evakuacijo. Čim bolj mirno smo vstali iz šolskih klopi in se postavili v vrsto. Sedmošolci smo bili v zgornjem nadstropju smo počasi odšli skozi določeni evakuacijski izhod, ki je skozi knjižnico in po požarnih stopnicah. Zbirno mesto je bilo za in pred šolo. Razredna stopnja in telovadnica so se zbrali pred šolo pred znakom za zbiranje, predmetna stopnja in ostali delavci za šolo pred znakom za zbiranje. Po 10-minutnem čakanju so prispeli gasilci. Počakati smo morali, da so gasilci potrdili, da je »požar pogašen in smo se vsi varno rešili«.

Ko so nas prešteli, smo šli tisti, ki smo za šolo, pred njo, kjer so nam gasilci predstavili svoje delo. Tam nam je ravnatelj povedal, da so tokrat bile samo vaje. Pohvalil nas je, da smo se dobro odrezali. Po govoru je zborček 1. triade še nekaj zapel. Gasilci so se nato predstavili in na koncu spustili še malo pene za igro.

Po končani uspešni evakuaciji smo se lahko po vrsti z našimi učitelji vsi vrnili v razrede. Tako je potekala naša evakuacija ob mesecu požarne varnosti.

Nia K. in Zoja K. iz 7. razreda OŠ Neznanih talcev Dravograd

O avtorju
Dostopnost