Select menu item

KULTURNI DAN 6. RAZRED

KULTURNI DAN 6. RAZRED

V četrtek, 19. 10. 2023, smo se z učenci 6. razredov odpravili v Maribor, kjer smo preživeli kulturni dan. Ogledali smo si Kadetnico, Lutkovni muzej, doživeli delavnico izdelovanja lutk in obiskali Akvarij-terarij Maribor.

Zbor učencev je bil ob 6.30 pred centrom Traberg. Po prihodu v Maribor smo si v dveh skupinah ogledali Kadetnico (Vojaški muzej SV), ki nam ga je podarila Zveza veteranov vojne za Slovenijo, enota Dravograd. Učenci so najbolj uživali ob ogledu topov na prostem, saj so velike železne gmote lahko tudi premikali. Po ogledu smo pomalicali in se z avtobusom odpeljali v center mesta. V Lutkovnem gledališču smo se zopet delili v dve skupini. Ena skupina je najprej šla na ogled Lutkovnega muzeja. V njem smo videli nekaj lutk iz legendarnih predstav, se naučili rokovanja z lutkami, se seznanili s poklici v lutkovnem gledališču in doživeli senčno gledališče. V delavnici z naslovom Rokodelnica je vsak učenec izdelal svojo premikajočo lutko. Ves čas smo se nekoliko bali, da se bo uresničila vremenska napoved, ki je napovedovala dež, vendar nam je Akvarij-terarij Maribor uspelo obiskati brez dežnikov. Učenci so svoje navdušenje nad živalmi izkazovali z vzkliki: »Glej, kakšna riba!« in »Učiteljica, takega pajka bi imel doma!« ter »Zelo sem navdušen nad Živimi listi,« ter dan zaključili z nakupom spominka.

V Dravograd smo se vrnili ob 15.10, kjer so učence pričakali starši.

Veseli nas, da smo kljub deževni napovedi uspeli pobegniti dežju ter dan zaključili v pozitivnem vzdušju, polni vtisov ter željni novih dogodivščin.

O avtorju
Dostopnost