Select menu item

TSZ in obisk Čebelarske zveze

TSZ in obisk Čebelarske zveze

Ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka so se učenci 1. VIO v okviru RaP vsebin razveselili obiska svetovalca iz Čebelarske zveze Slovenije, g. Borisa Potočnika.

Najprej smo se pogovorili o zajtrku in njegovem pomenu, potem pa smo naš pogovor razširili še na čebele. Kakšen pomen imajo čebele v našem življenju in okolju ter kako se razvijajo od jajčeca, ličinke, bube do odrasle čebele. 

Učenci so lahko pomerili tudi zaščitna oblačila, ki jih uporabljajo čebelarji pri svojem delu in tako postali pravi čebelarji. Za piko na i pa si je vsak učenec izdelal še svojo lastno svečko iz satnic.Prav tako pa smo s pomočjo slikovnega materiala lahko pogledali v satovje, prepoznavali smo tudi medonosne rastline.

Če pa smo že govorili o tem, kako nastane med, je bilo čisto na mestu tudi to, da smo ga poskusili in razpravljali o razliki kar 3 različnih vrst medu: akacijevem, cvetličnem in gozdnem. 

Učenci so bili nad obiskom navdušeni, še posebej pa jim je bilo všeč, da so se lahko po kosilu posladkali z zdravim zlatim zakladom slovenskih čebelic.

Anja Mihelič, učiteljica RaP

O avtorju
Dostopnost