Select menu item

PRIPRAVA NA PRAZNIČNO TRŽNICO

PRIPRAVA NA PRAZNIČNO TRŽNICO

V torek, 28. novembra 2023, smo se na naši šoli pripravljali na praznično tržnico. Vsi razredi so s svojimi izdelki okrasili šolo ter ustvarili veliko različnih božičnih okraskov. Na začetku je bil tehnični dan namenjen okrasitvi šole z jelenčki, kasneje pa smo učenci in učenke izdelovali raznovrstne izdelke za praznično tržnico. Šolski novinarji smo se odpravili po šoli in raziskali, s čim se ukvarjajo v posameznih razredih. Vzdušje je bilo povsod zelo ustvarjalno. Zanimalo nas je, kako je potekal njihov dan in iz česa so delali izdelke, ali so kupili material ali ga prinesli od doma in če so že slišali za izraz recikliranje.

Najbolj zgovorni so bili učenci prve triade, saj so se nekateri pripravljali na svojo prvo praznično tržnico. Sicer ti učenci še nimajo toliko znanja, so pa prav oni tisti, ki so nam povedali največ o recikliranju in ponovni uporabi materialov za nove izdelke. Obiskali smo tudi učence druge triade, ki so izdelali veliko čudovitih izdelkov in nam povedali o ekološki uporabi materiala za okraske. Po svoje se je izkazala tudi tretja triada, ki je poleg jelenčkov ustvarjala razne dobrote in je po šoli zadišalo po prazničnih piškotih.

Naša šola je bila na koncu dneva zelo lepo okrašena in že skoraj pripravljena na praznično tržnico, ki je bila v četrtek, 30. 11. 2023.

Izza S., Zoja K. in Janez V., 7.b

O avtorju
Dostopnost