Select menu item

PUSTNI TOREK NA OŠ Dravograd

PUSTNI TOREK NA OŠ Dravograd

Tudi na Osnovni šoli Neznanih Talcev Dravograd se je 13.02.2024 slišalo petje, smejanje, vriskanje in dobra volja. Videli smo zabavne ter smešne plesne gibe in okrog ust sledi pustnih krofov. Člani novinarskega krožka smo se odpravili po šoli ter si ogledovali in fotografirali pustne maske. Videli smo mnogo različnih in zanimivih mask.

Učenci in delavci šole smo se tretjo šolsko uro zbrali v veliki telovadnici. Tam so se razredi predstavili s svojimi izvirnimi maskami, pustno rajanje pa sta vodila devetošolca Neža in Ožbej. Na začetku sta predstavila običaje ob pustu in nato je vsak razred imel priložnost pokazati svoj izvirni kostum. Imeli pa smo tudi skrito komisijo, ki je izbrala najboljše kostume. Kategorije so se delile na triade, najboljšo skupinsko masko in najboljšo pustno masko delavcev šole. Sledila je odločitev komisije, kdo je nosil najboljšo masko. Med čakanjem na rezultate smo plesali, peli ter se zabavali. Po nekaj pesmih je komisija razglasila zmagovalce in čestitala vsem sodelujočim skupinskim in posameznim maskam. Po razglasitvi najzanimivejših mask smo se odpravili v učilnice in nadaljevali svoj pouk.

Ta dan je bil nekoliko drugačen. Bilo je zelo zabavno in prijetno vzdušje. Vsi smo se zabavali in smejali. Čutila se je dobra energija in nasmehi na otrokovih obrazih so bili nepozabni. Ugotovili smo, da je pust zanimiv praznik, ki priča o bogati slovenski kulturni dediščini.

Na terenu smo bili:

Gaja Š. in Ela Č. (8.a) , Klara P. (8.b)

Neža P. in Nia K. (7.a), Zoja K., Izza S. in Janez V. (7. b)

 

O avtorju
Dostopnost