Select menu item

Zimska šola v naravi – prispevka učenk

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI na Treh Kraljih

Vsi šestošolci smo že zelo dolgo čakali na odhod v zimsko šolo v naravi. Že v petek smo bili na trnih, v soboto in nedeljo pa smo pakirali kovčke in kupovali zadnje sladkarije.

V ponedeljek, 5. februarja, smo se ob 6:50 začeli zbirati na avtobusni postaji, kjer smo počakali na avtobus. V avtobus smo naložili kovčke in smučarsko opremo in že smo se peljali proti Trem Kraljem. Med vožnjo so nekateri bruhali, a jim ni bilo nič hudega. Ko smo videli table za smučišče, smo bili na cilju. Iz avtobusa smo vzeli kovčke in smučarsko opremo in učitelji so nam razdelili sobe. V sobah smo si razpakirali kovčke in se odpravili v jedilnico. Tam so nam učitelji povedali par informacij in pojedli smo kosilo. Po kosilu smo se v sobah pripravili na smučanje. Na sidrih smo morali biti v parih. Z Dašo nama prvič ni uspelo, potem pa sva bili kar uspešni. Po smučanju smo odšli na kosilo, potem pa smo imeli počitek. Počitek je hitro minil in že smo imeli pouk ter popoldansko malico. Pouk je trajal dve šolski uri. Po pouku smo imeli pol ure časa, da se pripravimo za večerjo. Sledil je nočni pohod. Po sprehodu pa je bil čas za nočni počitek. Drugi dan smo se po zajtrku odšli smučat, zvečer smo igrali družabne igre. V sredo smo se šli smučat na progo, kamor smo se pripeljali z novo štirisedežnico. Nato smo vadili za proslavo ob kulturnem prazniku. Popoldan smo šli na sprehod, A-jevci pa so ta čas igrali bowling. V četrtek smo vsi tekmovali v smučanju. Tekmovanje mi je bilo zelo všeč. Za vodenje prireditve smo bile izbrane jaz, Ula, Klara in Tisa. Med poukom smo nastopajoči učenci vadili svoje točke, zato smo šolsko delo za četrtek naredili doma. Tudi mi in C-jevci smo se preizkusili v igranju bowlinga. Zvečer smo imeli prireditev, ki nam je zelo dobro uspela. Ob koncu je nekaj besed o šoli v naravi povedal učitelj Borut, rezultate tekmovanja pa sta razglasila učitelj Andraž in učiteljica Petra. Po proslavi in razglasitvi rezultatov smo imeli ples, kjer smo se vsi zelo zabavali.

Tako je potekala naša šola v naravi. Menim, da smo se v teh petih dneh vsi imeli zelo lepo.

Izabela Kozman, 6. b

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

05. 02. 2024 smo se učenci šestih razredov z razredničarkami in učitelji smučanja odpravili v zimsko šolo v naravi na Tri Kralje. Tam smo preživeli 5 dni.

Vsak dan smo vstali okoli pol osme ure, se spravili ter odšli na zajtrk. Po zajtrku smo pospravili sobe in odšli na smučišče. Po smučanju smo imeli kosilo, kateremu je sledil zaslužen počitek. Po počitku smo imeli popoldanske dejavnosti (bowling, sprehod, …), nato pa pouk. Po pouku smo se punce še posebej uredile za večerjo in večerne dejavnosti: družabne igre, nočni pohod, disco večer in proslavo ob kulturnem prazniku. Največ smešnega se je dogajalo med prostim časom. Meni osebno je bilo »ful fajn« in tudi soba mi je bila všeč.

A mislim, da ne bi bilo tako zabavno, če ne bi bila v sobi s svojimi prijateljicami.

Tisa Golob, 6. b

O avtorju
Dostopnost