Select menu item

Učenci v Mariboru na ogledu angleškega muzikala

Učenci v Mariboru na ogledu angleškega muzikala

V petek popoldne, 22. marca, smo se učenci 9. razreda OŠ Dravograd in učenci 8. in 9. razreda POŠ Ojstrica z učitelji odpeljali v Maribor, kjer smo si v družbi turističnega vodnika najprej ogledali čudovito štajersko prestolnico. V več kot uri trajajočem vodenju po mestu smo videli Frančiškansko cerkev, Glavni trg, mestno hišo, Kužno znamenje, Pokrajinski muzej, Slomškovo stolnico, slavni Lent ob reki Dravi z najstarejšo trto na svetu in še marsikaj. Vreme je bilo prijetno toplo, vzdušje in vrvež v centru mesta pa mamljivi za posedanja in sprehode. A čas za to je bil šele v McDonald’su, kjer smo izbrali vsak svoj najljubši prigrizek, ki morda res ni bil preveč zdrav, a saj teh restavracij ne obiskujemo tako pogosto, zato smo si hitro hrano privoščili brez slabe vesti. Pa vendar nas je glavni dogodek dneva šele čakal, to je bil ogled angleškega muzikala Rent na II. Gimnaziji Maribor. Naslov muzikala se zamenja vsaki dve leti, ustvarja pa jih množica dijakov EST (English Student Theatre) pod vodstvom njihovih mentorjev in profesorjev. Učenci naše šole obiskujejo njihove predstave že skoraj 20 let. In zdi se, da jih s svojim petjem, plesom, igro, kostumi, sceno in angleško besedo dijaki vedno navdušijo. Tudi letos je bilo tako.

Oglejte si nekaj utrinkov našega sprehoda po mestu.

Prilagamo tudi povezavo na spletno stran ustvarjalcev muzikalov II. Gimnazije MB, kjer si lahko preberete tudi kaj več o letošnjem muzikalu.

https://est.si/

PRISPEVEK UČENKE

V petek, 22. 3. 2024 smo se devetošolci odpravili v Maribor, kjer smo odkrivali mesto in njegove značilnosti. A to ni bilo vse. Po ogledu mesta smo se odpeljali na II. Gimnazijo Maribor, kjer so nam dijaki šole pripravili pravi muzikal, ki me je zelo navdušil. Dijaki so v predstavo vložili res veliko truda, bili so zanimivi in polni energije. Tudi peli so zelo lepo in prikazali še svoje igralske sposobnosti. Seveda pa ves dan ni zmanjkalo smeha in veselja.
Imeli smo se zelo lepo. (Kaja Rotovnik, 9. a)

O avtorju
Dostopnost