Select menu item

ZELEMENJAVA

ZELEMENJAVA

V ponedeljek, 8. 4. 2024, se je nekaj učenk OŠ Neznanih talcev Dravograd udeležilo Zelemenjave, ki smo jo organizirali v sodelovanju z Mladinskim centrom Dravograd in društvom Ajda.  

Zelemenjava je namenjena izmenjavi vrtnih sadik in semen. Na stojnici je obiskovalce pričakalo delo naših učencev in učenk, ki so skupaj s svojimi razredniki pridno sejali in vzgojili vrtnine. Pripravili so raznovrstne sadike paradižnik, papriko, redkvico, fižol, buče, blitvo, solato, drobnjak, kumare, rdečo peso, kamilice … Na stojnici ni manjkala niti naša knjižica Od semena do semena, ki je v celoti plod samostojnega dela učencev. V njej je z ilustracijami prikazan proces od semena do sadike.

Namen Zelemenjave, izmenjave sadik, je bil dosežen, saj so sadike živahno menjavale svoje lastnike. Navdušenci domačega vrta so znova dokazali, kako pomembna je zdrava prehrana, samooskrba in ohranjanje domačih semen. Marsikdo si zaradi prehitrega tempa življenja zaželi, da bi imel več stika z naravo, zato danes vrt ne predstavlja samo gojenja zelenjave, temveč tudi resnično sprostitev in zadovoljstvo.

Vsi, ki ste letos zamudili menjavo sadik, ste dobrodošli, da nas pridete ponovno obiskat naslednje leto.

učiteljica Polona Krajnc

O avtorju
Dostopnost