Select menu item

ZAKLJUČEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO V ŠOLSKEM LETU 2023/2024

ZAKLJUČEK BRANJA ZA BRALNO ZNAČKO V ŠOLSKEM LETU 2023/2024

Ker branju za bralno značko praviloma vsako leto sledi srečanje z mladinskim ustvarjalcem, je v petek, 26. aprila 2024, bralce na naši šoli obiskal pisatelj mag. Igor Plohl.

Pisatelj prihaja iz Lenarta v Slovenskih goricah, po izobrazbi je profesor geografije in sociologije z magisterijem znanosti. Poučuje v šoli na bolnišničnem oddelku UKC Maribor. Po poškodbi hrbtenice je postal paraplegik. Po Sloveniji predstavlja svojo življenjsko zgodbo in knjižna dela ter tako pomembno ozavešča otroke in mladostnike o življenju invalidov.

Za najmlajše piše pravljice, za najstnike je napisal mladinski roman Pustolovščine v Prlekiji.

Srečanja s pisateljem so se najprej udeležili učenci na razredni stopnji in učenci s podružničnih šol Črneče, Libeliče, Ojstrica in Trbonje.

Naslednjo šolsko uro pa so se srečanja s pisateljem udeležili učenci bralci od 6. do 9. razreda.

Na koncu je pisatelj čestital in izročil priznanje 23 zlatim bralkam in zlatim bralcem naše šole ter tako zaključil zanimivo druženje. Odstrl je številne poglede v zakulisje življenja invalidov, načine razmišljanja in odnosa do vrednot z različnih zornih kotov. Ker gre pri njem za osebno življenjsko izkušnjo, je pritegnil pozornost mladih. Pokazal je, da se je potrebno v vseh še tako težkih preizkušnjah boriti in ohraniti življenjski optimizem.

O avtorju
Dostopnost