Select menu item

V poletje s čarovnijo

V poletje s čarovnijo

Zadnji šolski dan smo preživeli sproščeno, zabavno in brezskrbno. S himno se je začela zaključna prireditev v prostorih prenovljene telovadnice, kamor so bili povabljeni vsi učenci matične šole in podružničnih šol.
Prireditev sta otvorila učenca 3. razreda Lana Osrajnik in Nace Škerjanc, ki sta nas uvodoma popeljala skozi značilne simbole naše države. Brat in sestri Jaka, Vita in Ana Sekolovnik so nam skozi recital predstavili pesem Ferija Lainščka Moja Slovenija. May Myint pa nam je prebrala spis o domovini, ki ga je zapisala devetošolka Lara Kogelnik.Voditelja sta nato besedo predala ravnatelju šole, ki je poudaril zavedanje odprtih možnosti ob zaključku osnovnošolskega izobraževanja. Ravnatelj g. Lovro Plimon je podelil priznanja ob zaključku šolskega leta, na oder pa je povabil še goste, učence 9. razreda, ki so se s svojimi dosežki zapisali v zlato knjigo.Učenci zapisani v zlato knjigo v šolskem letu 2023/2024 so:
Jakob Jeseničnik, 9.A
Ožbi Kunc, 9.A
Kaja Kupljen, 9.A
Maša Pavlin, 9.A
Neža Petrej, 9.A
Bor Rotovnik, 9.A
Mojca Gostenčnik, 9.B
Mai Krenk, 9.B

V kulturni program so nas s poletnim plesom popeljale učenke 1. in 2. razreda, skrbi in slabo voljo pa smo odvrgli z zvoki harmonike, ki jo je spretno vihtel Nik Verovnik iz 2. razreda.
Brezskrben skok v počitnice in poletje sta na presenečenje vseh pričarala čarovnika iz Ptuja, ki delujeta pod imenom Arbadakarba in sta pred kratkim nastopila v finalu oddaje Slovenija ima talent. Poleg vrtoglavih pomikov in čarovniških trikov pa sta vsem zaželela zabavne in domišljijsko-kreativne počitnice.

O avtorju
Dostopnost